Еве по кого е крстен Благоевград! Изјава на Димитар Благоев во Бугарското народно собрание: “Јас сум роден во Загоричани, но меѓу другото, јас не сум Бугарин, јас сум Македонец, македонски славјанин! И како таков, ако сакате да знаете, јас сум за Македонија како славјанска земја, која ќе има сопствена управа!”

May be an image of 1 person, beard and text that says 'димитар благоев (14 јуни 1856- 7 Maj 1924) -изјава во 1917 година. „аз съм родом от загоричане, но между другото аз не съм българин, съм македонец, онски славянин! такъв, кате да знаете, M за македония славянска земя, TO ще има собствено управление." @ македонија Macedonia Macédoine Facebook You Tube'

Изјава на Димитар Благоев (14 јуни 1856 – 7 мај 1924) во Бугарското народно собрание: “Јас сум роден во Загоричани, но меѓу другото, јас не сум Бугарин, јас сум Македонец, македонски славјанин! И како таков, ако сакате да знаете, јас сум за Македонија како славјанска земја, која ќе има сопствена управа!”

May be an image of 1 person, beard and text that says 'димитар благоев (14 јуни 1856- 7 Maj 1924) -изјава во 1917 година. „аз съм родом от загоричане, но между другото аз не съм българин, съм македонец, онски славянин! такъв, кате да знаете, M за македония славянска земя, TO ще има собствено управление." @ македонија Macedonia Macédoine Facebook You Tube'

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа