Русија сака по украинско сценарио, да се реши Косово, а цената да ја плати Македонија!!! Нели гледате дека Албанците кои се измеќари на Путин започнаа да бараат албански делови во Македонија?!?

“КИНЕСКИ ПРЕДЛОГ” за Македонија
На сликата е кинескиот предлог за Украина… по руска нарачка, со кој земјата се дели на три дела!
Кој пораз за некои од моите Македонци, чија земја беше, исто по руска нарачка, делена на три дела… ги читам по социјални мрежи воодушевени од кинескиот предлог!
Кое дно, колку жално!
Сум ви кажал, ајде да повторам:
Поради Ленин го изгубивме Пирин!
Поради Сталин го изгубивме Егеј!
Поради Путин (ќе) го изгубиме Вардар!
Дали сте свесни дека “кинескиот предлог” за Македонија ќе биде катаклизма за нас?!?
Русија сака по украинско сценарио, да се реши Косово, а цената да ја плати Македонија!!!
Нели гледате дека Албанците кои се измеќари на Путин започнаа да бараат албански делови во Македонија?!?
Се тоа координирано со Бугарија и “француски предлог”!
Од вчера и официјално!
До толку не сте сетени?!?
Од “грижни состојби” сте?!?
Македонци,
баталете кинески предлози… ние да гледаме францускиот предлог, кој е антиевропски, антицивилизациски, спротивен на фундаменталните вредности на ЕУ… кој отвара простор за Путин и “кинеските предлози” за нови граници во светот, кој е антипод на она што треба да биде… да исчезне!
Ние Македонците треба да го скршиме “францускиот предлог” како што направивме со Лисабонската декларација и да врвиме напред по нашиот македонски пат, со наш “македонски предлог”!
Албанците нека изберат, ќе им останат измеќари на Путин и Радев или ќе ни се придружат на нас на патот кон ЕУ!!!
Секако нивното измеќарување на Путин, нема да остане без последици!
Сите вие македончиња што македонски леб јадете, а туѓо гајле берите (кинески предлози по руски нарачки), сите до еден работите против Македонија и македонските национални интереси!
Престанете веќе еднаш!!!
Мое беше да ви кажам, а вие си знаете!
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа