Не ви е простено за ништо, ни за сите стечајци шо ги оставивте на улица, сите животи на нивните деца шо ги уништивте уште непочнати, сите семејства шо тогаш ги растуриривте Не ви е простено шо ја продадовте државата за личен профит, она шо се градеше 50 години го продавте ко да е на татко ви

105
Не ви е простено за ништо, ни за сите стечајци шо ги оставивте на улица, сите животи на нивните деца шо ги уништивте уште непочнати, сите семејства шо тогаш ги растуриривте
Не ви е простено шо ја продадовте државата за личен профит, она шо се градеше 50 години го продавте ко да е на татко ви
Не ви е простено за сите болни кои не се излечија заради вашиот профит
Нити па за то шо го загадивте воздухот, водата, почвата, шо од Македонија направивте земја каде што може само партиски војник да никне инпроцвета
Не ви е простено ни шо не поделивте, да се гледаме низ нишан едни со други дур вас рацете ни се во нашите џебови
Не ви е простено што додека бокниците и школите се распаѓаат вие градевте споменици и друге пичкематерине
Не ви е простено шо децата се лекар со смс дур набивате патни трошоци по 10.000 евра
Нити па ви е простено шо на извршителите им дадовте моќ да затвараат цели семејства
Нема да ви простат ни сите оние родители кои сега се сами, а децата им се во странство и не ни сакаат да ја спомнат Македонија затоа што само на лошо ги потсеќа
Не ви е простено ни за 400.000 гладни, тука меѓу нас, додека вас милиони не можат да ве нахранат
Не ви е простено шо земјата ја скроивте за вие да крадење дур партиски пци ве бранат, а се што беше квалитетно си замина…
И нас идните генерации нема да ни простат. Затоа што знаеме сѐ и пак оставаме да правите што сакате. И не треба да ни простат…
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Пристапете директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа