Прес-службата на основачот на ПВК „Вагнер“ Евгениј Пригожин ја објави неговата честитка од Артемовск (Бахмут).

 

Можете да им честитате на сите момци кои се борат, кои се на линијата на фронтот, во болница, на војската што се бори за нашата татковина, на волонтерите, на оние кои напорно работат во фабриката“, рече Пригожин во честитката. 

 

По двенеделни борби на периферијата на населените места, јуришите успеаја да ги обезбедат своите позиции во петкатница. Според основачот на PMC, „центарот е веќе многу блиску“.