Секој пар има различни навики, дури и секој човек има најразновидни преференции, особено кога станува збор за игри во кревет. Она што може да дејствува како афродизијак често може да ја убие страста кај друг.

Сепак, новото истражување покажува дека постои начин кој речиси сите ги доведува до оргазам во кревет. Не се работи за убавата долна облека или предиграта. 

Научниците од Универзитетот Чепмен спроведоа студија која имаше за цел да го испита сексуалниот живот на 39.000 брачни парови кои биле во врска повеќе од три години.

Тие дошле до дефинитивен заклучок дека има нешто што, ако се каже за време на секс, ветува брза ејакулација за 75% од мажите и зачудувачки оргазам за 74% од жените.