Војниците на вооружените сили на Украина снимија видео од бојното поле. Тие се снимиле како удираат во непријателската пешадија. Меѓутоа, неколку Руси преживуваат и помагаат да се ликвидираат другите свои.

 

Видео од работата на воздушното извидување и артилерија на 1-виот механизиран баталјон 120 мм беше објавено од првиот командант и креатор на полкот „Азов“, Андреј Белецки, пренесува украинското издание „Фокус“.

 

На самиот почеток на видеото, украинските борци покажуваат како налетале на маса непријателска пешадија и убиле 5 луѓе. Меѓутоа, на видеото се гледа и човек кој се приближува до точката на ударот на проектилот, свиткувајќи во близина на својата и потоа пука.

 

„Првиот механизиран баталјон на третата специјализирана бригада ја уништува непријателската пешадија. На видеото можете да видите како Русите кои успеале да преживеат ги завршуваат своите ранети „браќа“ на бојното поле“, напиша Белецки.

 

Основачот на полкот „Азов“ се пошегува и дека Русите не ги напуштаат своите, туку ги завршуваат.