АПЕЛ до чесните, еснаф, домаќини Албанци! Почитувани, вашите елити се прават “петли на туѓо буниште” – мешатарат во македонско – бугарските односи! Ве повикувам да ги спречите тоа да го прават, зашто ако ги преминат црвените линии, ние со бугарите можеме многу лесно да се договориме… за еден саат… после тоа ќе стане многу, многу лошо за вас Албанците!

АПЕЛ до чесните, еснаф, домаќини Албанци!
Почитувани,
вашите елити се прават “петли на туѓо буниште” – мешатарат во македонско – бугарските односи!
Ве повикувам да ги спречите тоа да го прават, зашто ако ги преминат црвените линии, ние со бугарите можеме многу лесно да се договориме… за еден саат… после тоа ќе стане многу, многу лошо за вас Албанците!
Јас не сакам да биде лошо за никого!
Јас сакам да биде убаво за сите!
Но ако вие останете глуви и слепи на овие апели, да ги освестите вашите водачи, кои работат да биде лошо за мојот македонски народ, тогаш легитимно е во самоодбрана да дејствуваме и ние, да ви стане лошо и на вас! И тоа многу лошо! Ако не знаете на што мислам, прашајте ги дома вашите старци, тие знаат, се ќе ви објаснат!
Албанците да се држите на страна во нашите работи со бугарите, тоа е наша куќна кавга со нашите Македонци од таму!
Албанците да застанете на наша страна, како што ние ви помогнавме кога ви беше најтешко!!!
А сега вие си знаете!
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа