Еден од најпознатите предвидувачи на Запад, Крег Хамилтон-Паркер, наречен „новиот Нострадамус“, тврди дека авионска несреќа што ќе се случи во 2023 година ќе предизвика почеток на Третата светска војна. 

 

Според него, во глобален конфликт Русија и Кина ќе бидат на иста страна, пишува весникот Мирор.

 

Крег Хамилтон-Паркер, кој го нарекоа „новиот Нострадамус“ откако ја предвиде смртта на кралицата, предвиде ужасна авионска несреќа во Тајван што може да предизвика Трета светска војна оваа година.

 

Месиот тврди дека или ќе се судрат две подморници или ќе се урнат два авиони. Овој инцидент ќе доведе до конфликт од големи размери во кој ќе бидат вклучени Кина и Русија и ќе биде „најсериозниот настан во следните две години“.

 

Според Хамилтон-Паркер, конфликтот најверојатно ќе избие околу Тајван и ќе се случи веднаш оваа година.

 

„Чувствувам дека на крајот ќе има нова Кина која ќе се распадне на неколку земји“, заклучил гледачот.

 

Претходно, познат авганистански математичар го именуваше датумот на почетокот на Третата светска војна.