Во последните неколку години, Доминик Кордел од Чешир, Англија, целото свое време го посветува на својата сакана жена. 

Доминик и Џил се среќаваат додека служат во Кралската морнарица на Велика Британија. Чувствата меѓу двајцата се разгоруваат веднаш и набргу откако парот ќе се венча.

Заљубувањето во Џил беше полесно од кога било – секогаш насмеана и душата на друштвото. Меѓутоа, во еден момент нејзиното расположение почна да се менува и тоа не помина незабележано.