СРАМ ДА ИМ било на Македонците, донирале стара облека за Турција! Абе абдали едни, а сте ги прашале ли вие Македонците дали имаат леб да јадат, за друго да донираат?!? Абе тие Македонци, од срце и од душа, донеле од дома тоа што имаат…

СРАМ ДА ИМ било на Македонците, донирале стара облека за Турција!
Абе абдали едни, а сте ги прашале ли вие Македонците дали имаат леб да јадат, за друго да донираат?!?
Абе тие Македонци, од срце и од душа, донеле од дома тоа што имаат… дале се од себе што може да дадат… толку имаат, тоа даваат!
Тоа се сиромашни, но чесни луѓе, со огромна емпатија кон жртвите во Турција и Сирија! Да имаа за нив нова облека, ќе дадеа и за Турците и за Сиријците!
Но само Македонците кои немаат за себе, се подготвени да го дадат тоа што го имаат за другите… само и само да помогнат!!!
Вие непрокопсани едни да се засрамите што го исмевате овој напатен народ, кој го доведовте до работ на гол живот! Арам!
Мој народе, се гордеам со тебе!
Се гордеам што сум Македонец!♥️
All reactions:

Raffaella La Kalin, Piro Kristo and 543 others

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа