Вака изгледаше Хатај на 11 јуни 2022 година. Кадарот е направен од терасата на 28-годишната Ајлин Канмаз од селото Арда Бјал Извор, пишува Родопи24.

 

Таа и нејзиното семејство живееја во ренесансната резиденција, која се урна во големиот земјотрес што се случи во понеделникот во 4.17 часот.