Сите сме слушнале дека со текот на годините, сексуалните желби на мажите и жените се менуваат. Има некои клишеа на оваа тема. Се чини дека најчесто е тоа што ако жената не сака да се препушта на интимни галење со партнерот, вели дека ја боли главата.

Некои тврдат дека мажот на 18 години, на 48, како и на 88 години може да стане татко и дека има сексуални желби и можност да ги исполни.

 

Да, но дали сето ова е вистина? Постојат многу митови и митови за сексуалните желби на луѓето од различни возрасти. Па, конечно дојде одговорот.

 

Ова е постигнато по 13 години истражување. Направена е од група меѓународни психолози и сексолози.

 

Главната работа во студијата ја направија психолози од Универзитетот во Мелбурн. Научниците открија како сексуалната желба кај мажите и жените се менува со текот на времето.