Ограничувањето на консумирањето алкохол ги намалува шансите за развој на деменција, покажа јужнокорејско истражување.

 

Пиењето повеќе од одредена количина се зголемува, според студијата објавена во списанието JAMA Network Open.

 

Колкаво количество алкохол дневно е опасно и зошто учи на Здраве.то