Животот на обичниот македонски човек сè повеќе наликува на нестварен/кошмарен сон, отколку на стварен и посакуван човечки живот.

 

Во оваа смисла, честопати се сеќавам на култниот филм „Kako sam sistematski uništen od idiota“ и на една од најавите за овој филм на Слободан Шијан.

(фејсбук статус на Љубомир Цуцуловски)