Никола Тесла бил многу внимателен што јаде и како вежба бидејќи сметал дека е важно да остане активен што е можно подолго.

Пет закуски за здраво срце

 

„Најважниот елемент од мојот животен план е мојата исхрана. Не можете да очекувате машината да работи добро ако не и дадете соодветно гориво“, вели Тесла.

Што јадеше прочитајте на најкорисниот здравствен сајт Здраве.то.