Раната дијагноза на рак може да спаси милиони животи. Да, ракот често е неизлечив, луѓето се принудени да живеат со болеста, но можно е да се намали ризикот од смрт. 

Важно е да внимавате на вашето здравје и да не ги пропуштате алармните сигнали. Ова ќе биде темата на оваа статија – 10 знаци кои може да укажуваат на ран рак.

Слабеење

Ненадејна промена на фигурата и тежината без очигледна причина често е знак за рак. Ова обично сигнализира тумори на панкреасот, ѕидовите на желудникот, хранопроводникот, белите дробови. Сепак, овој симптом често се јавува кај други видови на рак.

Кои се другите симптоми по кои можеме да го препознаеме ракот, прочитајте на zdrave.to