ЗОШТО ОВА СЕ КРИЕ! ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЛИЧНО ЗАБРАНИЛ ДА НЕМА БУГАРИ ВО УСТАВОТ НА ВМРО

Кои сме ние да внесуваме бугари во Устав, ако во 1902 година лично Војводата Делчев забранил промена на Уставот со цел внесување на бугари во него?!?
Уставите на македонските востанија, особено актите на МЦРК се конститутивни елементи на современиот македонски Устав, кои треба да се внесат во Преамбулата, а не да се внесуваат бугари во неа!
Гоце Делчев напишал ГРАЃАНСКИ УСТАВ на Организацијата, темел за идната Независна Македонија… тоа било организација на сите кои живеат на територијата на Македонија и се подготвени да се борат за нејзиното ослободување!
Сега нам ни е потребен ГРАЃАНСКИ УСТАВ на Македонија, држава на сите македонски граѓани кои тука живееме и сме подготвени да се бориме за нејзино државно опстојување!

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа