Бураџиите од ПВК „Вагнер“ го зазедоа селото Сако и Ванзети во Украина, пренесуваат светските публикации.

 

За оваа населба кај Соледар се водеа жестоки борби и единиците на ВСУ беа добро укрепени, но беа потиснати.

 

„Денес, 1 февруари 2023 година, во 16:00 часот, Сако и Ванцети беа целосно прегазени од јуришните единици на ПМЦ Вагнер“.

– На фотографијата е единствената преживеана куќа во Сако и Ванцети“, вели Евгениј Пригожин, основач на ПМЦ „Вагнер“.