Научниците од Националниот универзитет во Сингапур открија дека комбинацијата на пробиотици и зеленчук со крстовидни растенија помага во лекувањето на ракот на дебелото црево.

 

Специјалистите создале „коктел“ од цревната бактерија E.coli Nissle, која ја претвориле во пробиотик и фермент. 

 

Добиената мешавина уништува до 95% од клетките на ракот во лабораториски услови.

 

Која специфична комбинација на намирници помага во борбата против ракот на дебелото црево, прочитајте на zdrave.to