Наставничка од сојузната држава Небраска (САД) е уапсена под обвинение дека имал секс со 17-годишен ученик. Едно од местата каде што го направија тоа беа локалните гробишта.

Кали Хајкс (25) и признала на полицијата дека таа и тинејџерот имале секс на локалните гробишта „најмалку три пати неделно“.

 

На 20 јануари полицијата добила пријава дека Хајкс имал сексуални односи со малолетничка. Една недела претходно, службеник за спроведување на законот ги запрел на излез од гробиштата и на прашањето што прават, студентот одговорил дека „шета со својата девојка Кали“.

Сестрата на тинејџерката подоцна стапила во контакт со полицијата, откривајќи дека нејзиниот брат и неговиот учител се забавуваат. Според неа, Хајкс навечер се прикрадувал во собата на нејзиниот брат и двајцата се впуштале во „страсни игри“.

Доколку биде прогласен за виновен, на Хајкс му се заканува затворска казна до 20 години. Младата жена моментално е слободна со кауција од 2.000 долари.