Зошто ова се крие! ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ВО ВОЕНОТО УЧИЛИШТЕ ВО СОФИЈА СЕ ЗАПИШАЛ КАКО МАКЕДОНЕЦ

 
Даскалот е Македонија!
Дадате ја оригиналната книга на запишани ученици на Военото училиште во Софија, поточно таа 1891 година кога Даскалот се запишува да учи!
Даскалот е запишан како Македонец, покрај него како Македонец е запишан и Дамјан Груев! Тука паѓа во вода цела фашистичка пропаганда!
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа