Голубовиќ: Низ Македонија од сите страни поминуваат големи банди-албански, бугарски, грчки, српски, црногорски,турски… Вие сте во епицентарот на случувањата, мала сте земја од која лесно се излегува и влегува, транзитна и кај вас овие луѓе не се задржуваат и сте отскочна даска. Имате развиено услуга за криминалците.“

Кристијан Голубовиќ, еден од последните преживеани „жестоки момци“ од деведесеттите години во Србија во интервју за „Република“ објаснува зошто толку криминалци со леснотија вадат македонски пасош.

 

„Македонија отсекогаш беше добра во соработката и со политичарите и со криминалците и со политичарите затоа што беше на т.н „ружа на ветрови“. Низ Македонија од сите страни поминуваат големи банди-албански, бугарски, грчки, српски, црногорски,турски… Вие сте во епицентарот на случувањата, мала сте земја од која лесно се излегува и влегува, транзитна и кај вас овие луѓе не се задржуваат и сте отскочна даска. Имате развиено услуга за криминалците.“, вели тој.

Вратете го видот на која било возраст со овој метод…не се потребни операции !!!

 

Кристијан го открива и „ценовникот“ колку чини македонски пасош за криминалци.

Ако зборуваме за оригинали цената е од 5 до 10 илјади евра а достигнуваат и до 25.000 евра- открива Голубовиќ.

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа