НА НЕШТАТА И НА УБАВИНАТА – САМО ЕДНА НЕШТО Е ВАЖНА“: Текст кој предизвикува морници само затоа што е чиста ВИСТИНА

Овој текст со години кружи на интернет и иако авторот е непознат, луѓето не можат да престанат да ги прераскажуваат овие зборови

„КОГА ЌЕ УМИРАШ ЗАБОРАВИ НА НЕШТАТА И НА УБАВИНАТА - САМО ЕДНА НЕШТО Е ВАЖНА“: Текст кој предизвикува морници само затоа што е чиста ВИСТИНА

Што се случува по смртта?, Фото: Shutterstock

Иако авторот на овој текст не е познат, неговите зборови се толку вистинити што го погодуваат секој што ќе ги прочита:

„ Кога ќе умреш , не грижете се за своето тело…

Вашите најблиски ќе направат се што е потребно, според нивната способност…

Ќе те соблечат, ќе те перат, ќе те облекуваат.

Ќе те изнесат од дома, ќе те однесат на нова адреса.

Многумина ќе дојдат на вашиот погреб да ве поздрават . Некои ќе ги откажат обврските, па дури и ќе пропуштат работа само за да дојдат на вашиот погреб.

Вашите работи, она што не сте сакале да го позајмите, ќе бидат продадени, подарени или изгорени…

Смртта
фото: Shutterstock

Вашите клучеви и алатки, вашите книги и записи, вашите чевли и облека…

И бидете сигурни дека светот нема да застане и да плаче за вас. Економијата ќе продолжи. Ќе бидете заменети на вашето работно место. Некој со исти или подобри вештини ќе го заземе вашето место. Вашиот имот ќе оди кај вашите наследници…

И не се сомневајте дека нема да продолжат да ве цитираат, судат, испрашуваат и критикуваат поради малите и големите работи што сте ги направиле во животот. Луѓето кои те познавале само по лице, по видување, ќе речат: „ Кутриот човек !“ Вистинските пријатели ќе плачат неколку часа, или неколку дена, но потоа повторно ќе се смеат.

Вашите миленици ќе се навикнат на новиот сопственик.

Вашите фотографии, некое време, ќе бидат закачени на ѕид или ќе стојат на парче мебел, во витрина, а потоа ќе бидат оставени на дното на фиоката.

рамка за слики, фотографии
фото: Shutterstock

Некој друг ќе седи на вашиот кауч и ќе јаде на вашата маса.

Длабоката болка во вашиот дом ќе трае недела или две, можеби месец или два, година или две… И тогаш ќе бидете ставени на списокот на спомени и вашата приказна ќе заврши.

Завршен меѓу мажите, завршен овде, завршен на овој свет…

Но, вашата нова приказна ќе започне во вашата нова реалност… вашиот живот после смртта.

Во новиот живот нема да можете да ги земете работите што ги имавте овде, бидејќи со вашето заминување ќе ја изгубат вредноста што ја имаа…

смрт, клиничка смрт
фото: Shutterstock

Тело и убавина…

Презиме, статус, функции и звања…

Жиро сметки, заеми, автомобили, куќи…

Хоби, дипломи, трофеи, медали…

Пријателите и посетените места…

Брачниот другар и семејството…

Во вашиот нов живот ќе ви треба само духот . И вредностите што ги акумулиравте овде ќе бидат единствената среќа на која ќе можете да сметате. Таа среќа е единственото нешто што ќе го земеш и создаваш се додека си тука, за подоцна. Ако сте живееле живот полн со љубов кон другите и во мир со другите, сте создале сопствено духовно богатство. Анонимни.

Затоа, потрудете се да живеете исполнето и да бидете среќни додека сте овде, бидејќи како што рекол Фрањо Асишки: „Ова што го поседувате нема да го земете оттука“. Ќе го земете само она што сте го дале“, пишува Успешната жена .

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа