Одделот за економски и социјални прашања на Обединетите нации објавува податоци за брзото зголемување на животниот век ширум светот. Според експертите, до 2050 година бројот на луѓе над 80 години ќе се зголеми речиси тројно. Но, кои се тајните на долговечноста?

Генетичарот Александар Карасев е сигурен дека наследноста влијае на животниот век.

Која е тајната на долговечноста според тројца руски научници, дознајте на Здраве.то