МАКСО ГРМЕШЕ НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК СРЕДЕ АТИНА ПРЕД 80 ГРАДОНАЧАЛНИЦИ ОД 10 РАЗЛИЧНИ ДРЖАВИ

1,591
Ми беше чест да се обратам на Самит на Б40 мрежа на градови од Балканот во Атина на Македонски јазик пред 80 градоначалници од десет држави од Балканскиот регион.
Благодарност за поканата на колегата Бакојанис градоначалник на Атина и иницијаторот за формирање на балканската мрежа на градови колегата Имамоглу градоначалник на Истанбул.Куманово се приклучува на Б40!

 

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Пристапете директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа