Нутриционистите од Универзитетот Корнел открија до што доведува консумирањето на едно јаболко дневно. Студијата е објавена во списанието Nature, информира „Дарик“.

Експертите дошле до ова откритие благодарение на експериментот со стаорци. 

Дознајте до што води консумацијата на јаболко дневно и од што штити на Здраве.то