Кон крајот на минатата недела започна со работа во трите рафинерии во Франција, кои се под контрола на Тотал Енерџи. Трите компании кои снабдуваат бензин и дизел за зачувување на нафтата, а една од нив ги сведе ризиците на минимум.

На атлантската страна на градот, рафинериите се подготвуваат за сезоната за поддршка.

Оваа сезона поради одржување, двојно повеќе рафинерии ќе бидат затворени за да се компензира за исклучувањето како поддршка за време на пандемијата, според Ројтерс, цитиран од money.bg.

Тие ќе произведуваат помалку бензин и дизел гориво и соодветно помалку ќе се извезуваат во Европа.

На 5 февруари овој телефон доби забрана за влез во земјава, велат од ЕК. Во моментов, Pysia е најголемиот снабдувач со гориво во ЕК, особено со дизел.

Додека сè уште нема ембарго, камионџиите купуваат дизел во големи количини. Што ќе се случи на 6 февруари? Едно е јасно: СЕГА нема да можат да предложат и да помогнат на начин како што им помага на добавувачите на ЛНГ, бидејќи дури и цитатот за добавувачите на дизел е сè уште ист.

Одамна, дури и Vlømberg објави дека овие дизел камиони се движат од нивните првични дестинации во Европа кон нови дестинации во САД.

Западот ќе мора да гледа на Исток за храната што и е потребна на секоја економија во светот.

Наизменично, истокот е подготвен. Рафинериите што Кинезите почнаа да ги градат пред неколку години, за кои некои аналитичари предвидуваа дека ќе се претворат во блокирани средства пред да бидат завршени, најверојатно ќе бидат затворени.

Наспроти позадината на намалениот увоз на грчка мисирка и многу поекономични извозни квоти, кинеските рафинерии можат да остварат добар профит.

Индиските рафинерии се исто така подготвени да помогнат во извозот на дизел гориво. Вуд Мекензи неодамна објави прогноза за повисоко производство на дизел во Азија, истакнувајќи дека Индија, Јапонија и Јужна Кореја ќе бидат во центарот на ова зголемување.

Производителите на миленичиња од Блискиот Исток се исто така подготвени да им помогнат на своите европски и американски клиенти. Рафинериите во OAE и Cayidian Abia цветаат, зголемувајќи го производствениот капацитет во вистинско време.

Според некои аналитичари, извозниците на гопи од Блискиот Исток сè уште можат да купуваат и продаваат големи количини гопи во Европа.

Toчнo ĸaĸтo в мoмeнтa pycĸи cypoв пeтpoл oтивa в Aзия и пoвeчe пeтpoл oт Близĸия изтoĸ oтивa в Eвpoпa, пoвeчe pycĸи гopивa щe зaпoчнaт дa oтивaт в Aфpиĸa и Лaтинcĸa Aмepиĸa, дoĸaтo гopивaтa oт Близĸия изтoĸ ce нacoчвaт ĸъм Eвpoпa. Во Европа ќе бидат испратени и Гописи од Азија.

Според истражувањето на Вуд Мекензи Мап Вилијам, трансферот на гопи во Латинска Америка и Африка ќе резултира со извоз на повеќе гопи од САД во Европа.

Цените веројатно ќе почнат да растат, што ќе даде нов поттик на инфлацијата.