Токму вашето нереагирање на нацистичките говори на бугарски агенти провокатори, резултира со уште поголем револт на Македонците. Зашто гледаат дека во нивната сопствена земја нема кој да ги заштити од бугарскиот наци шовинизам

Море, море, со авион го евакуираа.
Сега таму лекарите ќе утврдат дека му фалат два бубрега, срце, мозок….
И ќе му кукаат на Брисел: Гледате какви се Македонците, му ги продале органите на нашиот штитеник. Ја користат секоја шанса да не клецаат, клеветат, понижат пред светот.
А тој штитеникот нивни, нашава полиција го фатила со кокаин пред некој месец. Благонадежен малиот. Вистински потомок на цар Борис.
Не знам дали има кривична против него. Ало има, затоа е циркусот и евакуацијата. Го спасуваат своето чедо од срам. Може и ќе си го задржат таму. Нема да се врати.
Туку шо правиме со квислинзиве осд СДС?
Зошто дозволувате ваков циркус.
Бугарски авион да евакуира сомнителен тип поврзан со дрога, кој изел ќотек во кафана и од него да се прави политичка жртва.
Токму вашето нереагирање на нацистичките говори на бугарски агенти провокатори, резултира со уште поголем револт на Македонците. Зашто гледаат дека во нивната сопствена земја нема кој да ги заштити од бугарскиот наци шовинизам.
Тој истиот гомнар кој среде Скопје се дереше дека Македонија е бугарска додека полицијата на сељанчено Обиџуко немо го слушаше, сега на бугарски тв повикува да ни дошле овде и да не скршеле од ќотек
Повикува на окупација. А бе руско сценарио. Ни ги тепаат бугарчињата, мора да ги браниме.
Ти Таче како си?
Константно глуп си уште, така?
Зошто уште не ги затворите бугарашките антимакедонски клубови, именувани според бугарски наци слуги на Хитлер.
Вака, тие се трн во око и навреда за секој Македонец.
Ама нема да ги затворите, зашто сте коктел од трипер, шуга, вошки и пролив.
Затоа завршено е со вас.
Само штета што ќе останете неказнети штом заминете од власт.
А треба дебело да одговарате за многу нешта, а особено за вашата бугарашка одисеја и вашата политика НАПУПЕНИ ЗА БРИСЕЛ ДО СМРТ.

 

Сашо Тасевски

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа