Излегувајќи од ресторанот синоќа Христијан Пендиков бил нападнат од три лица. Во тоа време во околината имало многу луѓе, но никој не му помогнал на Бугаринот, јави bTV.

Секретарот на Бугарскиот културен клуб во Охрид Христијан Пендиков вчера вечерта бил претепан. Нашиот 23-годишен сонародник рано денеска со „Фалкона“ итно бил пренесен во Бугарија.

Тој има повеќе повреди.

Во Охрид, пријателите на Христијан се грижат за својот живот и не сакаат да разговараат во моментов. Според нив, тоа не треба да им се случува. 

Екипата на телевизијата била нападната од две лица при нивното влегување од местото на несреќата.