Вебстер енциклопедија е јасна: Од македонскиот јазик водат потекло сите други словенски јазици: Словенски, српско-хрватски, бугарски, чешко-словачки, полски, виндски, руски, украински и бело-руски

Вебстер енциклопедија е јасна:
Од македонскиот јазик водат потекло сите други словенски јазици:
Словенски, српско-хрватски, бугарски, чешко-словачки, полски, виндски, руски, украински и бело-руски.
Во коментар зумирано…
All reactions:

Stojan Mitreski, Kire Ristevski and 47 others

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа