Рускиот музичар Филип Киркоров реагираше на неговото додавање на списокот со санкции на Украина насочени кон руски уметници и јавни личности. Вака напиша тој на социјалната мрежа Инстаграм обраќајќи му се лично на Зеленски.

„Мојот стар другар и партнер на сетот премногу влезе во улогата. Сценариото што му беше испратено од преку океанот го изгоре и него и земјата што му беше доверена“, напиша тој, нагласувајќи дека му е жал за Зеленски и неговите семејството.

Киркоров го нарече својот поранешен колега на сцената „Гебелс“ и „зајаче“, споредувајќи го со Хитлер „кој отиде во друг свет“.

„Многу ми е жал за него и за моите блиски луѓе од Украина, за жал, фанат. да, моето зајче“, напиша тој.

Кон текстот прикачи и кадри од спотот за песната „Just Give“ каде една од улогите ја толкуваше самиот Зеленски. Во позадина звучат зборовите на песната: „Ќе го предизвикам целиот свет во војна. И ќе се вратам победник“.