Од кога Бугарите имаат свој длабок и долг позитивен историски континуум во градењето и оформувањето на македонската држава?

46

Уставот на една земја го отсликува, го обликува нејзиниот национален и уставен идентитет.Кој сегмент, кој етникум, ќе влезе во Уставот и во уставниот идентитет како конститутивен елемент не е прашање на политичка трговија или на политички рулет, туку е прашање на длабок и долг историски континуум на етникумот, негова вграденост во темелите на државноста на конкретната земја!Македонските и Бугарските историчари во Комисијата наместо да играат Византиски игри треба да одговорат на прашањето дали и од кога Бугарите имаат свој длабок и долг позитивен историски континуум во градењето и оформувањето на македонската држава?#Уставотнеетоалетнахартија
#Уставотенашиотнационаленидентитет

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Пристапете директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа