КАКО ДА ПРЕПОЗНАЕТЕ ГЛУПАВИ: Фројд тврдел дека овој ТЕСТ непогрешливо открива сè за ЛИЧНОСТА НА ЧОВЕКОТ

Сите знаеме за одличните методи на Зигмунд Фројд, но дали некогаш сте го пробале неговиот тест за личност?

КАКО ДА ПРЕПОЗНАЕТЕ ГЛУПАВИ: Фројд тврдел дека овој ТЕСТ непогрешливо открива сè за ЛИЧНОСТА НА ЧОВЕКОТ

Фројд, Фото: Profimedia

Зигмунд Фројд можеби знаел како да ја процени личноста, но не можел да „се носи“ со сопствената сопруга. Неговиот љубовен живот е сè уште енигма , за која се верува дека е потеклото на неговата психоанализа.

Легендарниот психијатар многу брзо ја открил човечката глупост , а ве советува како да ја откриете во една единствена реченица:

„Првиот знак на човечката глупост е целосното отсуство на срам“, рекол Фројд.

Така, кога ќе се најдете во ситуација кога ќе се засрамите од туѓото однесување или изјава или ќе ве изненадат некои луди постапки – веднаш знаете со кого си имате работа.

Зигмунд Фројд
фото: Profimedia

Сега направете еден од неговите тестови за личност и откријте што ви е најважно во животот! Земете хартија и пенкало и запишете ги прашањата како што ви доаѓаат – „на почетокот“, без размислување:

Прашања:

 

1. Гледате во морето. Твоето прво чувство ? (можете да ги затворите очите…)

2. Шетате во шумата и гледате во нозете. Што чувствувате ? (времето на одговор не е повеќе од 30 секунди)

3. Го гледаш летот на галебите . Што чувствуваш?

4. Видете стадо коњи . Напишете го првото нешто што ќе го почувствувате, не размислувајте долго…

5. Во пустината гледате ѕид со мал отвор, зад кој се наоѓа оаза. Во овој случај потребни се вашите постапки, не размислувајте, пишувајте што ќе правите!

6. Повторно пустината. Уморни сте од долгото патување. Го гледате садот со вода. Што правиш? Можеби е банално, но одговорот напишете го на хартија.

7. Изгубени сте во шумата. Се стемни. Гледате куќа со осветлен прозорец. Што правиш?

8. Во магла сте. Како ќе се однесувате. Што да се прави?

Зима, сонце, снег
фото: Shutterstock

Одговори:

1. Вашиот став кон животот, емоциите, чувствата.

2. Како се чувствувате во вашето семејство.

3. Вашиот однос кон жените.

4. Вашиот однос кон мажите.

5. Ваша основна животна стратегија, цел. Како ги решавате вашите проблеми?

6. Вашиот сексуален живот. Избор на партнер.

7. Вашата подготвеност за брак. За женетите – вредноста на бракот.

8. Вашиот однос кон смртта.

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа