ГЕРМАНСКА МАПА: ТУРКО-МОНГОЛСКИТЕ БУГАРСКИ ПЛЕМИЊА НИКОГАШ НЕ СЕ НАСЕЛИЛЕ ВО МАКЕДОНИЈА

May be an image of map and text that says 'Greenw. Wolga- Bulgaren 7-14 2.Jh. Etelko gh OMAJJADEN ALIFAT Pontus Euxinus (oike) NTINISCHES DIE ZWEITE PHASE DER EINBRÜCHE 7.-10. JH. In die europäische Völkergemeinschaft integrierte Völker Bulgaren 7.-9. Jh. Magyaren 9.-10. innegehabte Wohnsitze der Bulgaren Wanderwege Bulgaren Jahreszahlen) (Ende Bulgarenreiches Mabstab 1:26000000 889) Zwischenheimat dann historischen Ungarn Endheimat) geringen Anderungen Plünderungszüge Lechfeld, der entsprechenden wichtige'
Германска мапа за движењето на турко-монголските бугарски племиња, вклучувајќи ги и племињата Кутригури/Утигури, во периодот меѓу 7 и 9 век.
На мапата е прикажан научно потврдениот историски факт дека турко-монголските Бугари никогаш не се населиле во Македонија.
Да потсетиме дека нашиот источен сосед ја промовира лагата за населување на Бугари во Македонија преку една историски непотврдена случка со Кувер во 7 век.
Во единствениот историски извор за Кувер („Чудата на Св. Димитрија Солунски”), се вели дека тој дошол во Македонија одметнувајќи се од аварскиот каганат.
Кувер се упатил кон Солун со претходно пленети жители од Македонија и Тракија. По краткиот престој и неостварениот напад на Солун, Кувер бил протеран од Македонија.
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа