ЕКС АМБАСАДОРКА СМЕТА ДЕКА ВЛАСИТЕ ИМААТ НАМЕРА ДА ЈА УНИШТАТ МАКЕДОНИЈА И ДА СОЗДАДАТ ВЛАШКА ДРЖАВА?

Анализа на состојбите на терен
Влашка завера
Решавањето на македонскиот јазол не може да бидне без отворање на прашањето за улогата на Власите во разнебитувањето на македонската држава.
Власите се етничко малцинство во Македонија, кое ги ужива сите малцински права според Меѓународното право и пракса за малцинства.
Секое право носи со себе и обврска.
Дали Власите ги почитуваат обврските што произлегуваат од Меѓународното право и пракса за малцинства?
Дали Власите се лојални граѓани на Македонија?
1. Идентитет
Идентитетот на еден народ е внатрешна работа на самиот народ. Самоопределбата е неприкосновено право на секој народ. Сепак, ова неприкосновено право подлежи на објективни (историски) параметри врз кои треба да се темели неприкосновеноста на идентитетот.
Власите/Цинцарите се несомнено засебна етничка заедница со своја историја, традиција, култура, јазик и врз таа основа се признати како етничко малцинство во Македонија.
Во поново време, сепак, јавниот простор се повеќе се контаминира со изјави на Цинцари кои тврдат дека Власите се всушност вистинските Македонци, дека тие се правите наследници на древните Македонци и дека влашкиот јазик е вистинскиот јазик на древните Македонци. Оваа небулоза стои дури и во еден од новите учебници по историја.
Својот древно-македонски идентитет Цинцарите го аргументираат со тезата на германо-нордиско-езуитската школа за фалсификување на историја, дека Словените се дојдени од зад Карпатите. Значи ние сме Словени, тие се Македонци.
Фактот дека Словен не е етничка категорија, туку културолошка – упорно го игнорираат. Фактот дека тие се попишуваат како Власи, а ние како Македонци, исто така го занемаруваат.
Традицијата на идентитетска шизофренија кај нашите соседи и кај нашите малцинства продолжува.
Секако Власите не би се дрзнале на ваква срамна ступидност ако не стои позади нив агенда на странски фактор, што нам Македонците ни е позната со векови.
2. Држава/политички систем
Цинцарите се народ без држава. Тие никогаш не успеале да прераснат во политичка нација. Но, затоа успешно се инфилтрираат во туѓи нации и пробуваат одвнатре да ја украдат нацијата на другиот народ преку окупирање на целокупниот политички систем.
Македонската нација е саботирана од Цинцарите токму на тој начин.
– Македонското знаме и македонската химна беа заменети со про-влашки симболи и наративи.
– Политичката елита, од осамостојувањето до денес, е речиси исклучиво во рацете на Цинцари.
– Двете најголеми политички партии на Македонците сосе сателитите се очебијно влашки дувла (видете три коментара)
.
– Државната администрација е доминирана од Цинцари.
– Судството е контролирано од Власи.
3. Образование
Јавна тајна е дека УКИМ е убедливо најзасмрденото влашко дувло. Влашки кланови со децении го руинираат македонскиот образовен систем преку негативна/племенска селекција на подобни и неподобни кадри, кои понатаму ги безОБРАЗоваат младите.
4. Олигархија
Транзицијата, своевиден државен пуч, спореведена на крајно криминален начин беше една од најмрачните влашки завери против Македонците. Сите општествени фирми со меѓународно реноме и солиден капитал беа шитнати за беспари исклучиво на Власи.
5. Банкарски сектор
Банкарскиот сектор е доминиран од Власите. Ако се земе предвид дека функционалноста на една држава е во голема мера зависна од банките, тогаш не треба да изненадува државната политика во Македонија.
5. Црква
Ако се чудите зошто Црквата е против македонскиот народ во клучните историски неприлики што не задесија во поново време, да не се чудите повеќе: Црквата е уште едно непроветрено дувло на Цинцарите.
6. Општествена елита
Во Македонија интелектуалната и културна елита ја сочинуваат исклучиво Власи. Сè што е македонско се затрупува, се игнорира, се сопка, се брише. На сметка на тоа „прогресивни“ Цинцари ни ја креираат општествената реалност и затоа е на ниво на мочуриште.
7. Граѓански сектор
Фондацијата на Сорош, како главна машинерија за производство на удбашко-влашки кадар е уште една моќна политичка алатка локално управувана од Власите.
Ако се земат предвид горенаведените аргументи, кои секој граѓанин може да ги провери и испита, влашката завера е реална и опасна состојба во македонската држава. Последиците од Влашкото паразитарење на сметка на здравото македонско ткиво се драконски. Стотици илјади македонски семејства, чистокрвни Македонки и Македонци, се принудени да ги напуштаат своите вековни огништа, своите имоти, токму како резултат на влашката завера, за денес да гледаме како Цинцарите, потпомогнати од вековните душмани на Македонците, создаваат своја политичка нација и држава на окупираната македонска земја.
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа