Бугарка објави видео додека гледа учебник по историја за кој се едуцира во Република Северна Македонија.

Плавушата е апсолутно воодушевена и ја држи главата за тоа што го чита. Таа е категорична дека ништо напишано нема никаква научна основа и е навистина недокажливо.

 

Сепак, убавицата алармантно забележува дека ова веќе им се случува на три генерации Македонци и е многу тешко да се искорени, а акциите се веќе доцни.

Таа коментира еден куп моменти кои се изоставени од нашата заедничка историја, но не само тоа. Многу од најславните моменти од минатото на Велика Бугарија се присвоени од северномакедонците.

Повод за нејзиното видео е коментар на граѓанин на РСМ кој и напишал дека ние Бугарите немаме историја.

Гарантираме дека ова видео ќе го разбесни секој патриот во Бугарија:

 

С