9 месеци трудниците поминуваат низ секакви тестови. Тие се консултираат со различни лекари и прават десетици тестови.

Сето ова е направено за да се идентификуваат патологиите на фетусот во рана фаза, доколку ги има.

 

Не го барајте ова од вашето дете за ништо на светот, ќе му го уништите животот!

Доколку се премногу сериозни и некомпатибилни со животот на детето, тогаш, колку и да звучи трагично, жената ќе мора да абортира од медицински причини.

Оваа практика се применува насекаде низ светот. Сепак, насекаде има лекари кои се многу лигави во работата.