Објавено писмо на Делчев? Бугар е болест, да не беа македонците, бугарите денес ќе зборуваа грчки….

Гоце Делчев - YouTube

 

“Бугар” е болест (Гоце Делчев во писмо за Никола Малешевски), вештачка творба за грчки потреби. Тоа што побугарени денес зборуваат македонски дијалект, јазикот на нивните претци Македонци, треба на русија ноѕе да и бакнуваат. Без Русија денес ќе зборуваа или грчки, или германски, или турски. А можеби и некој туркомонголски јазик.
А и да не заборавиме: ако грчката црква преку турски султан не ја забранеше Охридската Архиепископија во 1767-ма, тогаш тие истите немаше да ја створат егзархиската црква,и денес немаше да има држава со име Бугарија, а Македонија ќе беше од Ниш до Олимп и од Јадранско Море до Црно Море.
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа