НИКОЛА ТЕСЛА НАЈДОБРО ОБЈАСИ ШТО СЕ СЛУЧУВА ПО СМРТТА: Неговите зборови ни се пред очи со децении

95

Вистина е дека Никола Тесла не верувал во смрт и тоа го кажуваат низа интервјуа со генијалниот научник, но што доаѓа по смртта? Тесла го објасни вакаОд почетокот на цивилизацијата, човекот се обидува да најде одговор на прашањето што доаѓа по смртта . Но, можеби одговорот лежи во цитатот од брилијантниот научник Никола Тесла.

За разлика од Ајнштајн и другите научници, Никола Тесла не го ограничи своето размислување само на експерименталната физика. Тој се занимавал со духовност и тврдел дека Библијата имала позитивно влијание врз него во раните денови, пишува medium.com

„ Подарокот на умствената моќ доаѓа од Бога, Божественото Битие, и ако ги концентрираме нашите умови на таа вистина, стануваме во хармонија со оваа голема моќ. Мајка ми ме научи да ја барам целата вистина во Библијата ; затоа ја посветив следните неколку месеци до проучувањето на оваа работа“.

Точно е дека Тесла беше далеку пред своето време, како и нашето. Тој замислил безжичен пренос на енергија, интернет, роботи, самоуправувачки автомобили и паметни телефони.

Но, што мислеше тој за смртта?

„ Смртта не постои, а со ова знаење стравот од неа исчезнува . И запомнете: ниту еден човек кој постоел не умрел. Тие се претворија во светлина и како такви сè уште постојат . Тајната е во тоа што овие светлосни честички се враќаат во првобитната состојба. .

 Вратете се на една од претходните енергии. Христос и некои други ја знаеле оваа тајна. Барав како да ја зачувам човечката енергија. Тоа е една форма на светлина. Душата е еднаква на врховната небесна светлина. Не го барав за себе, туку за доброто на сите. Верувам дека моето откритие ќе го направи животот на луѓето полесен и поподнослив и ќе ги води кон должноста и моралот“.Никола Тесла
фото: Profimedia

Тесла објасни како прво постоела енергијата, а потоа материјата . И целата таа материја се роди од вечната енергија на светлината: од ѕвездите на планетите, од човекот и сè друго во Универзумот.

„Сè што живее е во длабока и прекрасна врска: човекот и ѕвездите, амебите и сонцето, срцето и циркулацијата на бесконечен број светови“.

Нашата меморија зависи од тоа: сè што некогаш сме виделе, слушнавме или прочитавме останува со нас во форма на честички на светлината. Светлината исто така објаснува како функционира нашиот мозок и според Тесла, што се случува по смртта.

Што мислите за оваа теорија? Споделете со нас во коментарите под текстот.

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Пристапете директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа