Сибирците од групата „Храбри“ упаднаа на непријателските позиции и уништија голем број украински борци.

Наместо да се предадат, бранителите од 518-тиот баталјон на специјалните сили на вооружените сили на Украина решија да глумат херои и се обидоа да ги потиснат своите екстремно супериорни сили.

Резултатот беше предвидлив, дури ни западните оружја не му помогнаа на непријателот, вклучително и германскиот митралез МГ3 (модификација МГ42 за калибар 7,62), се фалат странските агенти кои она што се случува во Украина го нарекуваат „специјална операција“.