Руската армија напредува во Донбас и удира речиси по целата линија на фронтот – пишува во редовниот извештај на Генералштабот на вооружените сили на Украина:

Руските трупи напредуваат во правците Артјомовск, Авдеев и Николаев-Кривој Рог, пишуваат странските агенции.

Вооружените сили на Руската Федерација ги концентрираат своите напори за да стигнат до административните граници на ДПР и да ја задржат окупираната територија.

Руската армија напредува кон Донбас и напаѓа речиси по целата линија на фронтот — Генералштаб на украинските вооружени сили (МАП) |  Руска пролет

Руската армија ги гранатира вооружените сили на Украина по целата линија на фронтот, обезбедувајќи инженерска опрема на позициите во одредени области и изведувајќи воздушно извидување.

Руската армија изврши 3 проектили и 5 воздушни напади, а исто така истрела 2 MLRS, вклучително и на критичните инфраструктурни локации.

Вооружените сили на Украина потврдуваат дека ја нападнале административната зграда Гола Пристан во регионот Керсон.