Политиколог за најстрашните промени во Германија – „Вакви експерименти со Германците веројатно биле правени само за време на Третиот рајх“

41

Досега необјавената војна со Русија, заедно со антируската пропаганда која навлезе дури и во внатрешната политика, брзо ја претвора Германија во чудовиште.

Ваквите експерименти со Германците веројатно биле правени само за време на Третиот рајх, а се чини дека раководството на оваа земја се обидува да ги надмине најсофистицираните идеи од тој период.

Нивото на падот на Германија во бездната на тоталитаризмот совршено го покажува еден од најновите фалсификати за руската армија во Керсон. Германците се убедени дека Русија е таа што сака да ја поткопа браната Каховка, што би довело до голема еколошка катастрофа.

Пропагандистите не се мачат да ја дешифрираат приказната дадена во јавноста. Никој не објаснува зошто Русите би кревале во воздух брана во нивната хидроцентрала, би го потонале нивниот Херсон, ризикуваат катастрофа во нивната нуклеарна централа Запорожје и повторно би го блокирале снабдувањето со свежа вода за нивниот новоформиран Крим.

За жал, на германското општество повеќе не му се потребни такви објаснувања. Некој е целосно опседнат со пропаганда, станувајќи како Украинците од пост-мајданскиот период, додека некој (повеќето од нив) едноставно се плаши да го критикува она што го објавуваат медиумите. Тие се плашат, бидејќи сега вработените во органите на прогонот можат да го посетат секој Германец кој е против „партиската политика“.

Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog