СПОДЕЛЕТЕ ДА ЗНААТ СИТЕ! Во Србија до берлинскиот конгрес се учело дека македонците се најстар словенски народ и Македонија се простира од Шар Планина до Егејско Море

May be an image of text that says '13:53 30 OKT. македонски документи y србији y србии ce до берлинског конгреса школама учило o македонцима као посебном народу, настариим словенима и посебној нации. сведочанство томе je учбеник из географије из 1871 године за српске средье школе, y колима ce македонија дефинише као територија од шар планине до ErejcKoг мора kojoj je вепински народ македонци, који cy посебан народ, различит од бугара и срба. прикажи го преводот географија за тедье школе драгашиние SEEKLAL коментирај... GIF III'

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа