Напади на цели во Ривне и Луцк, целосно затемнување во регионот на Миколаев (ФОТО, ВИДЕО)

45

Напади на објекти од критична инфраструктура беа извршени во регионите Ривне и Луцк.

На снимката од теренот се гледаат моментите на пристигнување и последователни силни пожари во Луцк, Ривне и Ковел, регионот Волин.

Во Николаев и регионот, по утринските напади на критичните инфраструктурни објекти, целосно е изгубено снабдувањето со електрична енергија.

Прекини во електричната енергија и во регионите Кировоград, Одеса, Ривне, Луцк и Хмелницки.

АЖУРИРАНО

09:50 часот . Уште три експлозии одекнаа во регионот Хмелницки. Во Одеса градскиот електричен транспорт запре на улиците.

10:00 часот . Во регионите Киев, Чернихив, Черкаси и Житомир се воведени ограничувања за потрошувачката на електрична енергија.

Погледнете и:  Гранатирање на Шебекино: гувернерот ги кажа деталите (ФОТО)Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog