Кремљ изјавите на Зеленски ги нарече повик за почеток на светска војна

20
 Зборовите на Владимир Зеленски упатени до НАТО за превентивни напади против Русија не се ништо повеќе од повик за започнување на светска војна, изјави за РИА Новости портпаролот на рускиот лидер Дмитриј Песков.
Зеленски , говорејќи на конференција во Австралија , рече дека НАТО треба да изврши превентивни напади против Русија.

„Ваквите изјави не се ништо повеќе од повик за започнување на нова светска војна со непредвидливи монструозни последици“, рече Песков
Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog