Гледаме многу измешан резултат. Радев има поддржувачи меѓу сите политички бои. Ова во етерот на БНТ го коментира социологот Канчо Стојчев. Според резултатите на агенциите, 10 отсто од гласачите на претседателот денеска го дале својот глас за ГЕРБ, 23 отсто за ПП, 18 отсто за БСП.

 

 

Според податоците од агенциите, гласачите на проф. Анастас Герџиков овој пат гласале главно за ГЕРБ – 66 отсто