Студент е обвинет дека принудил маж да има секс со неа и му оставил извонреден љубовен белег – модринка на вратот.

Утрото, по тешка ноќ, Имоген Брук, 30-годишна студентка, дури и ја сликала модрината, која изгледала како да се обидела да го задави. Покрај тоа, таа ја испраќа кај љубовникот, кој малку подоцна поднесува пријава против неа.

Мажите и жените имаат огромна разлика во тежината. Тој тежи многу помалку од Брук и на суд тврди дека таа буквално го „закачила“ за да има секс. Тој објаснува дека жената била „возбудена“ и не прифаќала „не“ за одговор, а потоа ја качила својата беспомошна жртва.

„Овој инцидент ме остави во шок и ме натера да зјапам во ѕидот“, изјави човекот пред судот во Саутемптон, Велика Британија. 

Брук од своја страна негира дека принудил маж на сексуална активност без согласност. На поротниците им е јасно дека постои заблуда дека жртви на сексуални злосторства се секогаш жени, пишува BG Voice . 

За време на неговото сведочење во судот, човекот рече: „Се сеќавам на цела ноќ. Се сеќавам на тоа затоа што не можам да го извадам од глава“ и објаснува за утрото наредниот ден: „ми испрати слика од мене – заспана и со модринка на вратот“.

„Таа ме гризе за вратот. Тоа се случи додека таа беше над мене, кога ме притисна, во исто време ме гризеше за вратот“.

Човекот негира да се согласи со љубовниот залак.

Сепак, 30-годишната жена е децидна дека се се случило по волја на двајцата. Случајот продолжува да се разгледува.