Путин: САД немаат што да понудат освен да ја задржат политиката на грабеж и рекетирање

61
САД немаат што да понудат освен зачувување на политиката на грабеж и рекетирање, изјави рускиот претседател Владимир Путин.
„Русија ја разбира својата одговорност кон светската заедница и ќе направи се за да ги вразуми таквите „жешки глави“. Очигледно, сегашниот неоколонијален модел е на крајот осуден на пропаст, но, повторувам, неговите вистински сопственици ќе се држат до него до крај. Тие едноставно немаат што да му понудат на светот, освен зачувување на истиот модел на грабежи и рекетирање“, рече Путин на церемонијата на потпишување на договорите за влез на нови територии во Русија.
Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog