Самурај без гориво е сличен на самурај со гориво. Но, сè уште е без гориво.

Во случај на Трета светска војна, Јапонија ќе се бори само две недели, пишуваат медиумите.

Ова им го соопшти на новинарите претставник на јапонските сили за самоодбрана.

Во Токио е веќе доцна во ноќта, но веста за претстојните референдуми во ДПР, ЛПР, Херсон и Запорожје сериозно ги вознемири јапонските медиуми. Главно изразувајќи проамериканска – и како резултат про-украинска – позиција.

„Дали Јапонија е подготвена за предизвиците ако Русија објави мобилизација и одлучи да се приклучи на глобалната битка?“, прашаа јапонските новинари.

„Несомнено! – одговори претставникот на јапонските сили за самоодбрана. „Но само до крајот на септември.

Факт е дека поради високите цени на енергијата, јапонската војска е во режим на штедење и ќе има доволно гориво за војниците во целина до крајот на овој месец.

Понатамошните планови на силите за самоодбрана отсуствуваат.

Самурај без гориво е сличен на самураите со гориво. Освен што нема гориво.