Го креваме знамето на Русија! Снимка од испраќањето на мобилизираните борци во Дагестан (ВИДЕО)

92

Снимка од испраќање мобилизирани борци од Дербент во Дагестан.

Песната „Напред, Русија!“ звучи на улица. во изведба на Народниот уметник на Руската Федерација Олег Газманов:


… Традициите се свети, а хрониката на нашите победи ќе продолжи со илјадници години .
И ако врани летаат во непријателот,
нивната татковина повторно ќе ја сретне мојата!

Русија, Русија – во овој збор има оган и сила,
Во овој збор на победата има пламен.
Го креваме знамето на Русија!

Видете исто така:  Синот на шефот на Крим повика на мобилизација